Skuldersmerter

Skuldersmerter er en lidelse, de fleste mennesker stifter bekendtskab med i løbet af livet, men for at forstå problemets omfang er man nødt til at lokalisere, hvor problemet stammer fra. Er det musklerne, senerne, slimsæk, afklemning grundet fejlstilling i nakken eller noget helt andet, der er årsag til skuldersmerterne?

Skuldersmerter når du løfter armen mere end 90 grader i forhold til kroppen, kan have flere årsager. Nedenfor vil jeg beskrive nogle af dem.

 

Impigment syndrom

Denne lidelse kan opstå, når den lille brystmuskel (Pecturalis minor) bliver for stram og derfor trækker skulderen fremad, hvorved muskelen oven på skulderbladet kommer i klemme under skuldertaget.

Skuldersmerter grundet afklemningen kan afhjælpes ved at behandle/ strække på den lille brystmuskel samt ved at genoptræne muskulaturen på ryggen, da denne funktionsmæssigt laver den modsatte bevægelse.

 

Slimsæk inflamation (betændelsestilstand)

Impigment (afklemning) af slimsækken kan skyldes en tackling i fodbold/ishockey, men det behøver nødvendigvis ikke være. Nogle gange bliver pladsen i skulderen så lille at slimsækken bliver afklemt, pga. spænding i pecturalis minor og det resulterer  i irritation og hævelse. Andre årsager til impigment i skulderen, kan være musklen, som kommer fra din 12. brysthvirvel og hæfter oppe i nakken (Trapetzius), bliver for stram, hvilket gør, at viklen mellem skulderbladet og kravebenet bliver mindre og derved afklemmer en anden muskel i skulderen (Supra spinatus). Løsningen på dette problem er ret enkel: massage/ cossfibre teknik på Trapetzius, så musklen slapper af og skuldersmerterne forsvinder. Dog skal det tilføjes, at det ofte er mere kompliceret end som så.

Skuldersmerter grundet revner i sener og muskler vil ikke blive gennemgået på denne side, men kan selvfølgelig behandles på lige fod med de andre tilstande. Kontakt mig eventuelt for at høre nærmere.

Husk at smerter i skulderen ikke nødvendigvis behøver at komme fra skulderen. Det kan sagtens stamme fra nakke, ryg eller organerne.

 

We treat people not conditions